KAPUTECHNIKA / GENERÁL KIVITELEZÉS
KERWIN KAPUTECHNIKA 3281 Karácsond Szabadság u 107
TEL/FAX: (+36 37) 322-409, INFÓ VONAL: (+36 70) 245-3076
e-mail: kerwin.kaputechnika@gmail.com

Ipari főkapuk (automata)

Kaputechnika egyik szakterülete az ipari kapuk gyártása. Egy ipartelep, gyár, üzem fontos tényezője a beléptetés, amely egyik legfontosabb eleme az ipari automata kapu. Egy ipartelep koordinációs, valamint biztonságtechnikai tényezői figyelembevételével a következő szempontoknak kell megfelelni ipari kapu vonatkozásában.

  1. Az ipari kapu legyen masszív, hiszen esetenként 10-12 m bejáratot is le kell zárnunk. Amit nem csak az emberi tényezők befolyásolnak, hanem az időjárási viszonyok is. (Pl. szélterhelés, jég, hó, csapadék, hő)
  2. Az ipari kapu legyen majdnem vagy teljesen zárt. (Különösen biztonságtechnikai szempontból)
  3. Az ipari kapu legyen a környezetbe illő esztétikus még akkor is, ha nem feltétlenül a design-t szolgálja
  4. Az ipari kapu legyen gyors, abban az esetben, ha folyamatos üzemben használják. (mindig zárják a területet. Ebben az esetben terhelhetőség szempontjából magas, ipari automatikát javasolunk.
  5. Az ipari kapu legyen viszonylag csendes. (ez szerkezet kialakítással megoldható, természetesen Pl. egy 1.5 tonnás kaputól csodát ne várjunk.
  6. Az ipari kapu vezérlés szempontjából több alternatívát kínáljon. Pl. portaszolgálat, kitüntetett személyek, akik egyéb eszközzel saját maguk irányíthatják az ipari kaput. (automatizálási szakfeladat.)
  7. Az ipari kapu legyen kontrolálható, és biztonságos. Pl. rácsukás, visszanyitás, biztonsági érzékelés… (automatizálási szakfeladat)

Természetesen az ipari kapuk beléptetés szerint is osztályozhatók, amit a tervezésnél figyelembe veszünk. Pl. folyamatos üzem (ami az áthaladás után folyamatos visszazárást jelent), időszakos üzem (Ez lehet napi, vagy heti, vagy egyéb más idő intervallum), csúcsüzem (itt mindig van folyamatos zárás, nyitás, de van napi csúcs)

Tehát az ipari kapu szerepe egy üzem életében nagyon nagy. A KERWIN KAPUTECHNIKA szakember gárdája, precíz, gondos tervezéssel és kivitelezéssel járul hozzá a megbízható ipari kapu üzemhez.

web design: kerwin (kaputechnika)
KERWIN KAPUTECHNIKA 2004 - óta ügyfelei szolgálatában!